Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ PREMIUM BLOGGER ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΑΛΛΩΝ

Υπάρχει πάντα πολλή συζήτηση για το γράψιμο ενός δικού σας blog, αλλά τι γίνεται με τις ευκαιρίες που υπάρχουν για το γράψιμο blog που ανήκουν σε άλλους;
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό και μπορείτε να διαλέξετε αυτόν που ταιριάζει περισσότερο σε σας ή ακόμα και να τους συνδυάσετε αν το επιθυμείτε. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά ‘μπολαγκάρουν’ για τα προς το ζην, και δεν είναι όλα τα λεφτά που κερδίζουν από δικά τους blogs.
Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι πώς να το κάνετε και πού να ψάξετε για ευκαιρίες …
Πρώτα απ’ όλα υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που σας επιτρέπουν να γράψετε για το δικό τους δίκτυο με blogs. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι η Creative Weblogging. Το site αυτό έχει μια σειρά από blogs που διαχειρίζεται, και με την επιφύλαξη των διαθέσιμων ευκαιριών μπορείτε να εγγραφείτε για να διαχειριστείτε και να γράψετε για ένα από τα blogs τους σε αντάλλαγμα μια μηνιαία πληρωμή για την οποία προηγουμένως συμφωνήσετε.
Εσείς χρειάζεται να δείξετε ότι έχετε κάποια εμπειρία οπότε θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα blog αν δεν έχετε ήδη ένα και να το διατηρήσετε για ένα ή δύο μήνες, πριν να εγγραφείτε. Εναλλακτικά, μερικές φορές επιλέγουν να προσθέσουν νέα blogs στο δίκτυό τους, έτσι μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί τους εάν έχετε κάποιο που πιστεύετε ότι θα τους άρεσε.
Μια άλλη επιλογή είναι να γράψετε για διάφορες εταιρείες τους στο δικό σας blog. Ιστοσελίδες όπως το PayU2Blog χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα και λειτουργεί πολύ καλά αν θέλετε ένα έξτρα εισόδημα από το δικό σας blog.
Αλλά αν προτιμάτε να γράψετε για ένα υπάρχον blog – ή τουλάχιστον κάποιο που διευθύνεται από κάποιον άλλο – τότε μπορείτε επίσης να ψάξετε για υπάρχουσες ευκαιρίες απασχόλησης. Περισσότεροι άνθρωποι απ’ ότι σκέφτεστε είναι πρόθυμοι να προσλάβουν κάποιον για να γράψει για αυτούς το blog τους. Εσείς θα γίνετε ένας συγγραφές ‘φάντασμα’ καθώς κάτω από κάθε άρθρο σας θα αναγράφετε το όνομα σας, αλλά συνήθως θα πληρώνεστε για κάθε άρθρο για συγκεκριμένο αριθμό άρθρων ανά εβδομάδα ή ανά μήνα.
Έναν διαφημίσετε τον εαυτό σας ως premium blogger, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο να μην αναλάβετε περισσότερα blogs και να έχετε το γράψιμο ως full time απασχόληση. Το Blogging ως βασική πηγή εσόδων είναι μια εξαιρετική δουλειά για να κάνετε καθώς πάντα θα υπάρχουν ιστορίες επιτυχίας στο διαδίκτυο και άτομα που θα ψάχνουν κάποιον άλλο για να γράψει το blog τους. Μπορείτε πάντα να έχετε περισσότερες από μια θέσεις εργασίας ούτως ώστε ακόμη και αν χάσετε μια ή δύο δεν πρόκειται να παρατηρήσετε σημαντική αλλαγή στο εισόδημά σας.
Τα καλύτερα σημεία για να αναζητήσετε εργασία για να γράψετε σε blogs άλλων είναι οι ιστοσελίδες στις οποίες ο καθένας μπορεί να προσφέρει και ζητήσει δουλειά. Επίσης αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις αγγελίες, ενώ υπάρχουν και ομάδες με συγγραφείς ‘φαντάσματα’ που έχουν ιστοσελίδες στις οποίες διαφημίζουν αυτούς που θέλουν να γράψουν τα blogs για τους πελάτες τους.
Μόλις ξεκινήσετε θα καταλάβετε ότι πραγματικά δεν παίρνει πολύ χρόνο για να βρείτε δουλειά – το μόνο που χρειάζεται είναι να ψάξετε. Και με έναν συνδυασμό της εύρεσης εργασίας από μόνοι σας, της εργασίας για μια ιστοσελίδα όπως η Creative weblogging και για μια ομάδα συγγραφέων ‘φαντάσματα’ θα μπορέσετε σύντομα να κάνετε το blogging βασική πηγή των εσόδων σας.
Ένα τελευταίο σημείο – όπως ακριβώς η Creative weblogging συμβουλεύει, εάν θέλετε να γίνετε ένας επαγγελματίας blogger για τους άλλους βοηθάει πολύ το να έχετε αρκετή εμπειρία blogging. Γι’ αυτό αξίζει να δημιουργήσετε τουλάχιστον ένα δικό σας blog εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.
Ώρα να ξεκινήσετε! Αλλά πρώτα αφήστε μας ένα σχόλιο, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου