Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ E-BOOKS

Ας μη γελιόμαστε – τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι μια τεράστια online επιχείρηση. Δεν έχει σημασία τι αναζητάτε αλλά πάντα υπάρχει κάποιος εκεί έξω που πουλάει ένα σχετικό e-book.
Αλλά το καλύτερο πράγμα με τα e-books είναι ότι προσφέρουν μια από τις δυνητικά πιο επικερδείς επιχειρήσεις που θα μπορούσατε ποτέ να ελπίζετε για να αρχίσετε μιά δουλειά από το σπίτι. Εφόσον κάνετε αυτά που πρέπει θα αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα μόλις αποφασίσετε να ξεκινήσετε. Υπάρχουν πολλά για να μάθετε, αλλά τίποτε από αυτά δεν είναι πέρα από σας –ακόμη και αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο να το κάνετε, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορείτε να καλέσετε για να σας βοηθήσουν.
Εάν σκέφτεστε την πώληση e-books για να κερδίσετε χρήματα online, το καλύτερος τρόπος είναι να γράψετε το δικό σας.
Αλλά γιατί να το κάνετε αυτό όταν υπάρχει αφθονία από affiliate ηλεκτρονικά βιβλία που μπορείτε να προωθήσετε και να κερδίσετε ένα ποσοστό από αυτά;
Η απάντηση είναι απλή. Αν γράψετε και δημιουργήσετε το δικό σας e-book κανείς άλλος δεν θα πουλάει κάτι ίδιο. Θα έχετε ένα μοναδικό προϊόν το οποίο θα τραβάει την προσοχή αφού κανείς άλλος δεν θα το έχει δει πριν. Εφόσον κάνετε την έρευνά σας πρώτα, θα μπορούσατε να κερδίσετε πολλά χρήματα από ένα e-book και μόνο.
Πρώτα απ’ όλα – πώς θα αποφασίσετε το θέμα του e-book σας;
Σκεφτείτε ποια θέματα είναι σήμερα δημοφιλή στο διαδίκτυο. Το πώς να κερδίσει κάποιος χρήματα θα είναι πάντα ένα σπουδαίο θέμα (ρίξτε μια ματιά σε αυτό το blog για παράδειγμα!). Έτσι οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό τον τομέα χωρίς όμως να καλύπτει το ίδιο πεδίο με πολλά άλλα ηλεκτρονικά βιβλία θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα. Δοκιμάστε και να εστιάστε σε έναν συγκεκριμένο τομέα για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Θα μπορούσατε να αρχίσετε με κάτι το οποίο εσείς προσωπικά βρίσκετε ενδιαφέρον και κοιτάξτε αν κάποιο από τα χόμπι σας μπορεί να προσφέρει εύφορο έδαφος για να εξερευνήσετε.
Μόλις βρείτε μερικές ιδέες ακόμα και αν υπάρχουν ήδη κάποια e-books, σχετικά με αυτό το θέμα, στο διαδίκτυο που τα πάνε αρκετά καλά. Αν ωστόσο δεν υπάρχουν, θα πρέπει να ‘σκάψετε’ λίγο περισσότερο για να δείτε εάν το θέμα σας πρόκειται να είναι αρκετά δημοφιλές ώστε να προσελκύσει αρκετούς αγοραστές. Μια απλή έρευνα για λέξεις-κλειδιά και σχετικούς όρους στο Google μπορεί να σας δώσει την απάντηση.
Εντάξει – ας υποθέσουμε τώρα έχετε μια ιδέα για ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που πιστεύετε ότι θα γίνει δημοφιλής. Έπειτα θα πρέπει να σχεδιάσετε τα περιεχόμενο και να σκεφτείτε ένα καλό τίτλο. Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί, δεδομένου ότι θα δίνουν στο μελλοντικό αγοραστής μια ιδέα για το τι να περιμένει από το e-book. Πρέπει να είναι συγκεκριμένος και ενδιαφέρον – και γεμάτο υποσχέσεις. Μην ανησυχείτε αν δεν τον βρείτε αμέσως, θα το σκέφτεστε πολύ συχνά όταν το βιβλίο σας θα είναι σχεδόν έτοιμο γραμμένο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν πρόκειται για τη συγγραφή ενός βιβλίου είναι να μην βγαίνετε εκτός θέματος (όπως και τότε στο σχολείο!). Ωστόσο είναι πολύ εύκολο εάν δεν είστε προσεκτικοί, αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να έχετε γραμμένη μια περίληψη από πριν για να μπορείτε να την ακολουθείτε χωρίς να βγαίνετε από το δρόμο σας. Αν οργανωθείτε πριν αρχίσετε να γράφετε, θα βρείτε την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη. Εάν δεν αισθάνεστε αρκετά βέβαιοι για να το γράψετε μόνοι σας μπορείτε να μισθώσετε κάποιον για να το κάνει για εσάς, υπάρχουν πολλές τοποθεσίες στο Διαδίκτυο απ’ όπου μπορείτε να προσλάβετε ένα ελεύθερο επαγγελματία πληρώνοντας τον ένα μικρό ποσό το οποίο εσείς επιλέγετε. Αυτό σας δώσει πλήρη έλεγχο του έργου.
Παρεμπιπτόντως η λέξη «ηλεκτρονικό βιβλίο», μπορεί να είναι κάπως παραπλανητική για τους αρχάριους σε αυτήν την επιχείρηση. Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο μπορεί πράγματι να αποτελείται από εκατό σελίδες ή και περισσότερο, αλλά μπορεί επίσης, να μην ξεπερνάει τις δέκα με δώδεκα. Η τιμή για ένα μικρότερο ηλεκτρονικό βιβλίο θα είναι ασφαλώς μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από ό, τι ίσως πιστεύετε, δεδομένου του μήκους του βιβλίου.
Φυσικά θα πρέπει να σκεφτείτε κάποια επιπλέον πράγματα πέρα από το ηλεκτρονικό βιβλίο, αν θέλετε να πουλήσετε πολλά αντίτυπα. Θα πρέπει να το προωθήσετε και πρέπει να δημιουργήσετε μια καλή mini ιστοσελίδα για να το αναδείξετε. Οι ιστοσελίδες αυτές είναι πραγματικά site μιας σελίδας που προωθούν το ηλεκτρονικό σας βιβλίο με μια μεγάλη επιστολή πωλήσεων. Εσείς καλά θα κάνετε να ξοδέψετε τον ίδιο χρόνο για να γράψετε την επιστολή πωλήσεων όσο και για το ίδιο το ηλεκτρονικό βιβλίο, δεδομένου ότι είναι μια πολύ σημαντική δουλειά.
Πρώτα απ’ όλα χρειάζεστε έναν εντυπωσιακό τίτλο που θα τραβήξει την προσοχή. Θα πρέπει να το πουλήσετε σε οποιονδήποτε ‘προσγειώνεται’ στην ιστοσελίδα σας, γι’ εαυτό μην φοβηθείτε να φωνάξει για τα οφέλη του ηλεκτρονικού βιβλίου σας! Θα παρατηρήσατε ότι είπα οφέλη και όχι χαρακτηριστικά, αυτό γιατί τα οφέλη θα δείξουν στους αναγνώστες σας τι πρόκειται να τους προσφέρει το βιβλίο σας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο που πρέπει να καταλάβετε, δεδομένου ότι θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά μεταξύ του να έχετε ένα μεγάλο αριθμό πωλήσεων ή να ‘θαφτεί’ το e-book σας κάτω από μια χιονοστιβάδα!
Σκεφτείτε πάρα πολύ καλά την τιμή σας. Μην είστε άπληστοι – αλλά την ίδια στιγμή μην πάτε και πολύ χαμηλά. Θέλετε να δώσετε την εντύπωση μιας καλής ποιότητας. Κάνετε μια έρευνα και δείτε παρόμοιους τίτλους στο θέμα σας που πουλάνε.
Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τις πωλήσεις σας προσφέροντας δώρα μαζί με το e-book σας. Θα μπορούσατε να γράψετε έναν αριθμό ειδικών εκθέσεων, το καθένα με λίγες σελίδες, τα οποία να σχετίζονται με το αντικείμενο του κύριου βιβλίου σας. Κάτι τέτοιο θα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερους ανθρώπους να αγοράσουν το δικό σας e-book απ’ ότι κάποιο άλλο με παρόμοιο τίτλο.
Ο υπέρτατος στόχος για σας θα πρέπει να είναι να γράψετε μια σειρά ηλεκτρονικών βιβλίων που το καθένα έχει τη δική του ιστοσελίδα πώλησης. Όταν γράφετε κάποια επιστολή πώλησης σιγουρευτείτε ότι συμπεριλαμβάνετε πολλές λέξεις-κλειδιά και φράσεις για να προσελκύσουν μεγαλύτερο όγκο αναγνωστών από μηχανές αναζήτησης. Διαλέξτε ένα καλό και σχετικό domain  - αυτό θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους.
Το πιο δύσκολο βήμα είναι να γράψετε το πρώτο e-book. Μόλις έχετε αποκτήσετε κάποια εμπειρία θα αρχίσετε να γράφετε πιο γρήγορα, διαλέγοντας καλύτερους τίτλους και θέματα, και πουλώντας περισσότερα αντίτυπα, ως αποτέλεσμα. Προτού το καταλάβετε θα έχετε μια σπουδαία επιχείρηση στα χέρια σας.
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτό το άρθρο, παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Κατόπιν αρχίστε να γράφετε – το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο σας είναι εκεί και περιμένει, απλά πρέπει να το βγάλετε στην επιφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου