Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΕΒΑΥ

  Υπάρχουν πολλά χρήματα που μπορούν να γίνουν δικά σας εάν γίνετε πωλητής μέσω eBay. Χιλιάδες και χιλιάδες πωλήσεις πραγματοποιούνται κάθε ημέρα, με αποτέλεσμα πολλά εισοδήματα για πολλούς πωλητές. Και υπάρχει ακόμα περιθώριο για σας εάν θέλετε να συμμετάσχετε με μια δουλειά από το σπίτι – είτε θέλετε να κερδίσετε μερικά μετρητά με μερική απασχόληση ή να δημιουργήσετε μια νέα πλήρους απασχόλησης επιχείρηση στην άκρη.

Αλλά από πού θα πάρετε το υλικό σας; Πώς θα ξεκινήσετε; Και πώς μπορείτε να χτίσετε μια προσοδοφόρα επιχείρηση ; Χαλαρώστε – είστε έτοιμος να ανακαλύψετε.
Είναι εύκολο να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα μέσω eBay. Μόλις δημιουργήσετε τον δωρεάν λογαριασμό σας ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια ιδέα για το πώς γίνονται οι πωλήσεις είναι να δημοπρατήσετε μερικά προσωπικά σας αντικείμενα που δεν θέλετε πλέον. Αν πρόκειται να αρχίσετε να αγοράζετε αποθέματα και να τα μεταπωλείται, θα ήταν καλύτερα εάν πρώτα πάρετε κάποιες βασικές εμπειρίες πωλήσεων πρώτα.
Και καθώς συζητάμε σχετικά με το θέμα των αποθεμάτων, θα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους επιχείρηση πρόκειται να αρχίσετε. Φυσικά μπορείτε να πουλάτε ό, τι θέλετε, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όνομα στην αγορά θα ήταν καλύτερο να πουλάτε ένα συγκεκριμένο είδος προϊόντων.
Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο τομέας προϊόντων σας πρέπει να είναι μικρός. Αντιθέτως θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγάλος. Θα μπορούσατε να πουλάτε παιχνίδια, για παράδειγμα – υπάρχει αφθονία εκεί για να κρατήσει οποιοδήποτε πωλητή για μήνες χωρίς να πουλάει το ίδιο πράγμα δύο φορές. Εν τούτοις εσείς πρέπει να επιλέξετε ένα δημοφιλές προϊόν , και αξίζει να κάνετε κάποια έρευνα με τη χρήση της προηγμένης αναζήτησης του eBay για να μάθετε ποιά προϊόντα πουλάνε περισσότερο και πόσο.
Ας πούμε ότι θέλετε να πουλήσετε ηλεκτρονικά παιχνίδια, για παράδειγμα. Υπάρχουν εκατοντάδες παιχνίδια που θα μπορούσατε να αγοράσετε και να τα πουλήσετε εδώ, αλλά αν δεν ξέρετε ποια πουλάνε περισσότερο μπορεί να χάσετε πολλά χρήματα αγοράζοντας το λάθος υλικού. Με την αναζήτηση στις λίστες μπορείτε να δείτε ποιοι τίτλοι  πουλάνε καλύτερα, και ποιοι θα επιφέρουν μεγαλύτερα κέρδη για σας.
Εντάξει – τώρα γνωρίζετε πώς θα βρείτε τι πρέπει να αγοράσετε. Τώρα πρέπει να μάθετε από που να τα αγοράζετε. Είναι αυτονόητο ότι κανένας πωλητής δεν πρόκειται να σας πει από που παίρνει τις προμήθειες του, αυτό θα ήταν σαν να παραδίδει τα κλειδιά της επιχείρησης τους. Για να βρείτε τις καλύτερες πηγές για το απόθεμα που χρειάζεστε πρέπει να περπατήσετε  λίγο.
Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχουν δύο κύριες πηγές αποθεμάτων – το χονδρεμπόριο και το λιανεμπόριο. Και οι δύο έχουν τα  πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Εξαρτάται μόνο από ποια μέθοδο προτιμάτε προσωπικά.
Οι λιανέμποροι κρατάνε όλο το υλικό για σας, έτσι το μόνο που πραγματικά κάνετε είναι να πληρώνετε μόνο τα προϊόντα που χρειάζεστε τη στιγμή που λάβετε την πληρωμή από τον πελάτη. Μπορεί όμως να πρέπει να καταβάλλετε κάποιο τέλος για να ενταχθούν στο σύστημα στην αρχή. Αν επιλέξετε μία ή περισσότερες επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης θα πρέπει να έχετε το χώρο για να αγοράσετε το απόθεμα, καθώς και τα χρήματα για να το αγοράσετε εκ των προτέρων. Αυτό έχει μεγαλύτερο κίνδυνο δεδομένου ότι μπορεί να αγοράσετε απόθεμα που δεν πουλάει, αλλά με την τακτική της έρευνα πριν αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν ο κίνδυνος περιορίζετε στο ελάχιστο.
Έτσι – πίσω στο πού θα βρούμε αυτές τις πηγές. Εάν έχετε ένα συγκεκριμένο προϊόν στο μυαλό σας το οποίο θέλετε να πουλήσετε, μια απλή κίνηση να κοιτάξετε την συσκευασία μπορεί να αποκαλύψει πολλές φορές το όνομα του προμηθευτή. Στη συνέχεια μπορείτε να ελέγξετε μέσω διαδικτύου τι άλλο κάνουν.
Μια άλλη μέθοδος είναι να αναζητήσετε αυτό που θέλετε στο Google. Αυτό ακούγεται πολύ απλό αλλά στην πραγματικότητα πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται να το κάνουν. Μπορεί να «χτυπήσετε διάνα» μπορεί όμως και όχι, αλλά είναι δυνατό να βρείτε κάποιους εξαιρετικούς χονδρέμπορους μέσω αυτής της μεθόδου. Με την πάροδο του χρόνου θα έχετε περισσότερους από έναν χονδρέμπορο για να προμηθεύεστε, και μπορείτε να ενισχύσετε το φάσμα των προϊόντων καθώς μεγαλώνει η επιχείρηση σας..
Το να καλυτερεύετε την ανατροφοδότηση σας είναι ένα σημαντικό μέρος του να γίνετε καλός πωλητής και όσο περισσότερο το κάνετε αυτό τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμά. Θα σας διακρίνει ως έναν αφοσιομένο πωλητή. Και όσο πιο γρήγορα θα ανεβένει το σκορ σας, τόσο πιο κοντά θα πλησιάζετε στο να γίνετε Powerseller (ο καλύτερος πωλητής).
Το σύμβολο Powerseller έχει ιδιαίτερη σημασία μεταξύ σοβαρών πωλητών eBay, και υπάρχουν πέντε επίπεδα για να επιτύχετε. Η πρώτη είναι του Χαλκού, και είναι πολύ πιο εύκολο να το φτάσετε απ’ ότι νομίζετε. Καθώς έχετε θέσει ως στόχο να γίνετε Powerseller, θα διαπιστώσετε ότι αν δημιουργησετε ένα φάσμα προϊόντων και σταδιακά να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, θα το επιτύχετε σε χρόνο μηδέν. Και αν έχετε ένα καλό ξεκίνημα που μπορείτε να το επιτύχετε μέσα σε τρεις μήνες – αυτός είναι και ο ελάχιστος χρόνος που μπορείτε να επιτύχετε πραγματικά.
Πολλοί πωλητές έχουν το δικό τους shop στο eBay, αλλά δεν είναι απαραίτητο να έχετε και εσείς ένα μόλις ξεκινήσετε. Στην πραγματικότητα είναι συχνά καλύτερα να περιμένουμε μέχρι να έχετε ένα καλό φάσμα προϊόντων πριν από το άνοιγμα ενός καταστήματος, καθώς μπορεί να φαίνονται μάλλον άδειο, εάν έχετε μόνο μια χούφτα  αντικείμενα.
Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι η τιμή των προϊόντων που πουλάτε. Είναι αυτονόητο ότι αν πουλάτε εκατό διαφορετικά προϊόντα $ 5 έως $ 10, δεν θα κερδίσετε τόσα πολλά χρήματα, όπως εάν θα  πουλάτε εκατό προϊόντα  $ 50 έως $ 100.
Αλλά θα πρέπει να ξέρετε τι σας αρέσει να πουλάτε και τι μπορείτε να πουλήσετε, μόνο έτσι θα έχετε μια πραγματική εμπειρία επιτυχίας στο eBay. Μην έλκεστε από τα ακριβά προϊόντα μόνο και μόνο επειδή μπορεί να φέρουν ένα μεγαλύτερο κέρδος. Ακολουθήστε την κλήση σας – εκεί θα απολαύσετε την μεγαλύτερη επιτυχία.
Πάνω απ’ όλα, να θυμάστε ότι μπορεί να πάρει χρόνο για να χτίσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση – αλλά εάν είστε αποφασισμένοι για μια πραγματική επιτυχία στο eBay θα πρέπει να απολαύσετε το ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου