Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ GOOGLE ADSENSE

Αν έχετε μια ιστοσελίδα ή ένα blog, πρέπει σίγουρα να εγγραφείτε στο Google Adsense, ένα πρόγραμμα για μια σίγουρη δουλειά από το σπίτι. Είναι ένα από τα λίγα προγράμματα που μπορείτε να εγκαταστήσετε και μετά να το ξεχάσετε πραγματικά – μόλις είναι έτοιμο δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά πράγματα γι’ αυτό.

Αλλά υπάρχουν τρόποι και μέσα για να μεγιστοποιήσετε το εισόδημά σας από το Google Adsense, και καθώς αρχίσετε να γνωρίζετε περισσότερα γι’ αυτό θα ξεκινήσετε να έχετε ένα αξιοπρεπές εισόδημα το οποίο θα συνεχίσει να έρχεται κάθε μήνα. Είναι ένα αληθινό ”παθητικό” εισόδημα, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν.
Πολλοί έχουν ακούσει για το Google Adsense, αλλά δεν καταλαβαίνουν όλοι πώς ακριβώς να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός του. Έτσι, θα αρχίσουμε με το πώς να το χρησιμοποιείτε σε γενικές γραμμές και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στα πιο προηγμένα οφέλη που μπορείτε να έχετε από αυτό το πρόγραμμα.
Βασικά, αν έχετε μια ιστοσελίδα ή blog μπορείτε να εγγραφείτε για ένα δωρεάν λογαριασμό στο Google Adsense και αρχίστε να βάζετε συμφραζόμενες διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας. Τι εννοώ με τον όρο συμφραζόμενα; Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα σας πρέπει να  είναι σχετικές με το περιεχόμενό σας. Ας πούμε για παράδειγμα ότι η ιστοσελίδα σας είναι για τα τροπικά ψάρια. Οι διαφημίσεις της Google θα συνδέονται με τα τροπικά ψάρια κατά κάποιο τρόπο. Και εξαιτίας των πληροφοριών που δίνετε στη Google, θα εμφανίζει επίσης διαφημίσεις που σχετίζονται με την περιοχή σας. Έτσι, εάν έχετε ως έδρα την Ελλάδα, οι διαφημίσεις που εμφανίζονται θα είναι σχετικές με τους Έλληνες αγοραστές. Εάν το site ή η επιχείρηση  σας έχει έδρα κάποια άλλη περιοχή-χώρα τότε και οι διαφημίσεις θα απευθύνονται στους αγοραστές εκείνης της περιοχής.
Όλα αυτά είναι προσεκτικά επεξεργασμένα για εσάς, προκειμένου να προσελκύσετε το μέγιστο δυνατό αριθμό κλικ για την δική σας ιστοσελίδα και τις δικές σας διαφημίσεις . Κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ σε μια διαφήμιση τότε μερικά σεντς θα προσθέτονται στον AdSense λογαριασμό σας, έτσι είναι λογικό ότι όσο πιο ελκυστικές και συναφείς είναι οι  διαφημίσεις σας στους επισκέπτες σας, τόσο περισσότερα χρήματα θα βγάλετε.
Ας ρίξουμε μια ματιά στην εμφάνιση των διαφημίσεων σας τώρα, δεδομένου ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό των κλικ που λαμβάνετε. Αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα και τα περιγράμματα των διαφημίσεών σας για να ταιριάζουν ακριβώς με το συνδυασμό χρωμάτων του site σας, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε χωρίς περιγράμματα σε όλες  τις διαφημίσεις σας δεδομένου ότι αυτό τις κάνει ένα με το περιεχόμενό σας ενθαρρύνοντας έτσι περισσότερους να κάνουν κλικ με έναν ”λεπτό”  αλλά αποτελεσματικό τρόπο.
Ωστόσο, όσο καλά και αν ενσωματώσετε το Google Adsense στην τρέχουσα ιστοσελίδα σας ή το blog σας, είναι εμφανές ότι υπάρχει ένα όριο στο ποσό των χρημάτων που μπορείτε να βγάλετε από μόνο έναν τόπο. Εάν έχετε χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονται το site σας κάθε μέρα, τότε μπορείτε να περιμένετε να έχετε ένα καλό εισόδημα, αλλά πολλοί δεν λαμβάνουν αυτόν τον αριθμό των επισκεπτών και εκεί θα πρέπει να έχετε μια ξεχωριστή στρατηγική για να αυξήσετε τους αριθμούς σας.
Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να πάτε στο προχωρημένο στάδιο του Adsense εισοδήματος ξεκινώντας διάφορες τοποθεσίες, πάντοτε γύρω από ένα διαφορετικό δημοφιλές θέμα. Θα πρέπει να το έχετε στο μυαλό σας σαν κατ ‘ουσίαν ιστότοπους περιεχομένου, δεδομένου ότι συχνά είναι ασφυκτικά γεμάτο από άρθρα και χρήσιμο περιεχόμενο που είναι προσεκτικά δομημένο ώστε να προσελκύσει άφθονους επισκέπτες από μηχανές αναζήτησης. Οι διαφημίσεις Adsense στη συνέχεια τοποθετούνται σε βέλτιστες θέσεις για να επιτύχουμε το μέγιστο αριθμό κλικ (στις σελίδες Adsense θα σας δώσουν ιδέες για το πού να τις τοποθετήσετε, αλλά αξίζει τον κόπο να πειραματιστείτε για να δείτε τι ταιριάζει καλύτερα σε  εσάς), και το site σας μεταδίδεται ζωντανά για να το βρουν και να το διαβάσουν οι επισκέπτες σας.
Μπορείτε επίσης να εισάγετε affiliate links για διάφορα προϊόντα σε αυτά τα site, προκειμένου να έχετε ακόμη περισσότερα έσοδα, αν θέλετε, αλλά είναι συχνά γνωστά μόνο ως AdSense sites επειδή έχουν συσταθεί για να προσελκύσουν επισκέπτες και clicks για  ένα συγκεκριμένο θέμα.
Μερικοί άνθρωποι καταλήγουν να έχουν δεκάδες τέτοιους δικτυακούς τόπους, και η ομορφιά τους είναι ότι από τη στιγμή που το κατασκευάσετε δεν χρειάζεται να κάνετε πάρα πολλά εκτός από την προώθησή τους. Πάντως εάν το ενημερώνετε αρκετά τακτικά, θα έχετε μια υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους επισκέπτες.
Μπορείτε επίσης να ενημερώνετε το site σας ακόμη πιο τακτικά (ενθαρρύνοντας έτσι τους επαναλαμβανόμενους  επισκέπτες) με την προσθήκη RSS feeds από ειδήσεις που σχετίζονται με το αντικείμενο της ιστοσελίδας σας. Οτιδήποτε θα κάνει τους άλλους να επιστρέφουν για να διαβάσουν περισσότερα – και, ενδεχομένως, να κάνουν κλικ σε περισσότερες διαφημίσεις – αξίζει να το δοκιμάσετε.
Μια τελική σημείωση εδώ – επιλέξτε τα θέματα των Adsense ιστοσελίδων σας σοφά. Είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε ένα θέμα που είναι στις ειδήσεις αυτή τη στιγμή, αλλά μόλις οι ιστορίες αυτές τελειώσουν έτσι θα τελειώσει η επισκεψιμότητα στο site σας. Θέλετε κάτι για το οποίο οι άνθρωποι θα θέλουν να ξέρουν πάντα – την εξοικονόμηση χρημάτων, μια καλύτερη θέση εργασίας, πως να κερδίζουν περισσότερα, και διάφορα άλλα πιο προσωπικά θέματα, όπως η φροντίδα του δέρματος και η επιτυχία των ραντεβού για παράδειγμα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκεφθείτε λίγο και θα τις βρείτε.
Με λίγα λόγια το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε να κερδίσετε χρήματα μέσω Google Adsense είναι να το ενσωματώσετε στο υπάρχον δικτυακό τόπο ή blog σας. Καθώς αποκτάτε την εμπειρία και ανακαλύψετε καλύτερους τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε σχετικά με την προσθήκη επιπλέον ιστοσελίδων. Μπορεί να καταλήξετε να είστε ένας Adsense γκουρού και να κερδίζετε πολλά χρήματα με πολύ λίγη δουλειά. Αυτό είναι και το καλύτερο πράγμα  – το «εγκαταστήστε και ξεχάστε» όφελος που συνεχίζει δουλεύει ακόμη και όταν εσείς δεν είστε εκεί.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με αυτό, παρακαλώ αφήστε τα παρακάτω. Μόλις το κάνετε αυτό επισκεφθείτε το Google Adsense και ξεκινήστε! Καλή τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου