Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι δεν έχουν δεξιότητες τις οποίες άλλοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό απλά δεν ισχύει.
Ίσως σκέφτεστε ότι επειδή δεν μπορείτε να γράψετε, δεν μπορείτε να κερδίσετε και χρήματα. Λάθος. Δεν μπορείτε να σχεδιάζετε ή να ζωγραφίζετε; Κανένα πρόβλημα.
Η λύση για πολλούς ανθρώπους είναι να αναλάβουν απλές έρευνες για κάποιους άλλους που δεν έχουν το χρόνο να το κάνουν οι ίδιοι. Η λέξη «Έρευνα» τείνει να φέρνει στο νου μια αποπνικτική βιβλιοθήκη και δεσμίδες χαρτιών, αλλά αυτό δεν συμβαίνει και σήμερα. Χάρη στο Διαδίκτυο η έρευνα μπορεί να είναι μια γρήγορη και εύκολη υπόθεση, ενώ το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν το χρόνο να το κάνουν οι ίδιοι σημαίνει μεγάλες ευκαιρίες και πολλά χρήματα για εσάς.
Το καλύτερο πράγμα όσον αφορά τη προσφορά των ικανοτήτων σας ως ερευνητής είναι ότι δεν θα πρέπει απαραίτητα να ειδικεύεστε σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα. Κάποιος πελάτης ίσως να χρειάζεται πληροφορίες σχετικά με λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν άλλες ιστοσελίδες, έτσι ώστε να μπορούν να προσδιορίσουν τον τρόπο δομής των περιεχομένων της τοποθεσίας τους. Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να βρείτε πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο θέμα έτσι ώστε να μπορέσει να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με αυτό. Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνει ή σε ποιόν τομέα ανήκει ο πελάτης σας, να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ερευνήσουν διάφορα πράγματα, και αν δεν έχουν το χρόνο να το κάνουν οι ίδιοι μπορείτε να προσφερθείτε εσείς να το κάνετε γι’ αυτούς – έναντι κάποια αμοιβής.
Το κλειδί για να αρχίσετε την εργασία σας είναι να ψάξετε στα σωστά σημεία. Μπορείτε να προσφέρετε τις ερευνητικές ικανότητες σας σε κάποιες ιστοσελίδες όπως το Elance και το Freelancer. Αυτές οι ιστοσελίδες σας δίνουν τη δυνατότητα να αναζητήσετε θέσεις εργασίας σε συγκεκριμένους τομείς, έτσι μπορείτε μέσα από ένα μεγάλο σύνολο εργασιών να διαλέξετε αυτές με τις οποίες αισθάνεστε πιο σίγουροι και πιστεύετε ότι μπορείτε να τις εκτελέσετε.
Η ιδέα είναι να εργαστείτε σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου να αναλαμβάνετε όλο και μεγαλύτερες εργασίες, όταν εσείς αισθανθείτε έτοιμοι. Οι μικρές και εύκολες εργασίες είναι ιδανικές για αρχάριους που χρειάζονται λίγη αυτοπεποίθηση για να συνεχίζουν το έργο τους. Να θυμάστε ότι πολλές εργασίες θα είναι γρήγορες και εύκολες, όμως δεν προσφέρονται επειδή το άτομο που προσφέρει τις εργασίες δεν μπορεί να τις κάνει επειδή δεν έχει τις ικανότητες αλλά επειδή απλώς δεν έχει το χρόνο.
Μόλις εκτελέσετε κάποιες δουλειές και αποκτήσετε κάποια εμπειρία μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα για τον εαυτό σας ώστε να προωθήσετε τις ερευνητικές υπηρεσίες σας σε ένα ευρύτερο κοινό. Αυτό θα μπορούσε να επιφέρει επιπλέον πελάτες ενώ επίσης έχετε την ευκαιρία να αναφέρετε κάποιες εργασίες που έχετε ήδη κάνει. Δημιουργήστε μια λίστα με μερικές διαφορετικές εργασίας που έχετε κάνει, έτσι ώστε να μπορείτε να αποδείξετε την ικανότητά σας σ’ ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων, και να αναφέρετε κάποια συγκεκριμένα πεδία γνώσης που ήδη έχετε.
Με λίγα λόγια, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κερδίσετε κάποια αξιοπρεπή χρήματα σε αυτόν τον χώρο, και επιπλέον μπορείτε να συνδυάσετε την εργασία σας με τις άλλες δραστηριότητες σας. Όσο καιρό μπορείτε και τηρείτε τις προθεσμίες που επιβάλλονται από τους εργοδότες σας δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
Θέλετε να προσπαθήσετε; Αν το κάνετε, φροντίστε να μας αφήσετε ένα σχόλιο πριν αρχίσετε να ψάχνετε για την πρώτη σας δουλειά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου